Ga verder naar de inhoud

Blog

Levenslang leren staat nooit stil. Onze opleidingen evolueren mee met de markt. Laat je inspireren dankzij de blogartikels van ons en de partners van Associatie KU Leuven en wie weet vind je via deze weg de opleiding die jou doet bijblijven.

Pexels rodnae productions 6129237

Derde verjaardag van de coronalockdown - het belang van de gezondheidszorg

16 maart 2023

Op 18 maart 2020 ging België voor het eerst in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu, drie jaar later, staan we nog steeds voor grote uitdagingen op het vlak van gezondheid en welzijn. Het belang van onze gezondheidszorg is de afgelopen jaren meer dan ooit aangetoond. Zorgprofessionals hebben dag in dag uit keihard gewerkt om de pandemie te bestrijden en levens te redden.

Meer lezen
Pexels askar abayev 5638751

Ontgrendel jouw potentieel met de beste marketingopleidingen voor (jong)volwassenen

28 februari 2023

Heb jij de voorbije maand meegedaan aan de gezonde campagne van Tournée Minérale? Wil je weten waarom dit initiatief elk jaar zo succesvol is? Daar zit marketing voor veel tussen. Ontdek in dit artikel hoe marketing kan meewerken aan een gezonde levensstijl én hoe ook jij een marketeer kan worden via ons aanbod op ikblijfbij.be.

Meer lezen
Quote mandela 2

Waarom goede onderwijsprofessionals levenslang leren

20 januari 2023

Meer dan ooit staat ons Vlaamse onderwijs onder druk: van het nijpende lerarentekort tot onvoldoende wiskundekennis van onze leerlingen,... de uitdagingen en onzekerheden voor onderwijsprofessionals zijn groot.
Het onderwijs heeft op alle niveaus nood aan gemotiveerde leraren die onze kinderen en jongeren het toekomstgericht onderwijs bieden waarop ze recht hebben.

Meer lezen
Computer

"Zo veel mensen kunnen nu op eigen tempo en met veel flexibiliteit zichzelf bijscholen"

22 december 2022

Natalie Provost werkt sinds september 2021 bij Iñigo vzw, een vzw van Ignatiaanse scholen in de regio van Aalst waar ze mee instaat voor de pedagogische ICT-coördinatie. Via Ikblijfbij.be volgde ze het micro-credential ‘onderwijstechnologie’. Wij hadden een gesprek met haar.

Meer lezen
Inne De Belder

"Als digitale marketeer kan je nooit stoppen met leren"

23 november 2022

Inne De Belder volgde na haar masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie een postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan Odisee om zichzelf nog meer te ontplooien en klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Ikblijfbij.be had met haar een gesprek.

Meer lezen
Brooke cagle g1 Kr4 Ozfoac unsplash

Het ABC van opleidingen levenslang leren

29 september 2022

Digitaal, op de campus, virtueel, blended, hybride opleidingen, … raak je er nog wijs uit? Synchroon of asynchroon, gestreamed of opgenomen sessies … wat heeft jouw voorkeur? We verduidelijken voor jou graag deze veel gebruikte nieuwe termen uit het aanbod van Associatie KU Leuven.

Meer lezen